OLLAS TIMMERSTUGOR SÖRBYGÅRDEN


867

SÖRBYGÅRDEN

Genuint hantverk med traditionellt timmerhus!

Hustyp
Byggyta
Husstil
1,5-planshus
95,48 m2
Timmerhus
Ollas Timmerstugor är det miljövänliga företaget som omfamnar och utvecklar den gamla och fina svenska traditionen av att tillverka timmerhus av högsta kvalitet.
Knuttimrade hus har har byggts i många hundra år och sättet att bygga med handbilat timmer är i stort sett detsamma idag. Att bygga i timmer ger ökat utrymme för egna idéer vår tillverkning är inte bunden av färdiga element eller serieproduktion – så ändra gärna.
Men handbilade hus byggs nu liksom tidigare stock för stock, som hantverksmässigt tillverkade byggelement med exakt inpassning. Stommarna timras på någon av våra byggplatser och levereras nedmonterade och märkta.
Vi väljer med omsorg ut varje träd innan nedsågning och transport till sågen. På vår egen såg formar vi stockarna till rätt dimension, resterna från stocktillverkningen använd till annat byggmaterial. Knutarna vi använder är av typen ”Siljan” vilka är halsade för att ha den bästa passformen. Alla timmerhus byggs stock för stock på en av våra byggplatser, märks, plockas ned, levereras och monteras på plats.

www.ollas.se

Planritning

[wdoo-votr-standard id=2238]


0 kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *